Vriendelijkheid kent geen leeftijd

Velen zijn het erover eens dat onze toekomst in de handen van kleine mensjes ligt; de kinderen in onze maatschappij. Zij zijn onze opvolgers, revolutionairen, onze kleine mirakels in een grote, boze wereld.

Dit is een verhaal vol hoop; het verhaal van een meisje met een buitengewone wens. Het begint met een idee, een verlangen, een drang, naar de nood om terug te geven aan de gemeenschap waar 9 jarige Morgane vandaan komt.

Voor haar verjaardag had Morgane maar één wens: ten dienste staan van mensen in nood. Met de hulp van sociale media was haar plan om een video te maken om vrienden, familie, de collega’s van haar mama te vragen om te doneren wat ze konden wat haar zou helpen met haar verjaardagswens; het verschil maken in iemands leven. Morgane was verrast te zien dat veel mensen meededen aan het doel van het 9 jarige meisje en dat de donaties zich opstapelden, zo hoog dat een hele kamer gevuld geraakte. Om het plan te vervolgen kozen Morgane en haar familie om “Le Phare” te voorzien van voedsel, liefde en vriendelijkheid. Eeen van de doelen was niet enkel om te werken als vrijwilliger, maar ook om hun namen en hun verhalen te leren kenne.

We kunnen allemaal iets leren van een meisje dat niet enkel meeleeft met de moeilijkheden van de vluchtelingen, daklozen of iedereen in nood, maar dat ze ook deelneemt door een leuke avond te plannen om de mensen te tonen dat ze er niet alleen voor staan.

We zijn geïnspireerd door mensen die het heft in eigen handen nemen; mensen die niet voorbij de moeilijkheden kijken, ze nemen liever deel door te helpen met voedsel, kledij, papierwerk en vooral: hoop. We willen Morgane heel graag bedanken voor haar medeleven, moed, respect, bescheidenheid, liefde en haar mogelijkheid om vriendelijkheid te verspreiden zonder grenzen.

 

-Elizabet Torosyan, Maart 2017

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close